GG | Historical flat renovation [IT]

Refurbishment of an historic building in Catania, a UNESCO heritage site. The strict seismic regulations and protection of historical heritage (Sovrintendenza ai Beni Culturali ed Ambientali) required accurate drawings of technical details for each intervention, especially for the new door openings in the old masonry walls. The main objective was to eliminate the corridors and attempt to open up the space, allowing natural light to enter even in the central area of the house that was without windows and also where the living area had been requested by the client. The use of new materials such as resin together with old materials such as decorated concrete tiles, typical of the liberty period, resulted in a finished product of unique design.

Project Brief

Client

Private

Principal Architect

Max Strano Architect
Bureau69

Engineering

Technoside S.r.l. (Italy)

Site Manager

Max Strano Architect | Bureau69

Size

150 sqm